08/05/2016 - 00:00
Odlo Cubic Light, functioneel sportondergoed

De Light kleding van Odlo is al sinds 1973 op de markt en wordt door velen gezien als een must-have voor iedereen die wel eens in de buitenlucht z’n vrije tijd besteedt. En het is niet ondenkbaar dat er nog heel wat sportondergoed uit deze Light lijn bij mensen in de kast ligt. Deze originele ‘ouderwetse’ Odlo Light wordt al een aantal jaren niet meer geproduceerd, en is destijds vervangen door een zeer functionele nieuwe Light lijn: Odlo Cubic Light. Maar wat maakt deze Odlo Cubic nou zo functioneel en vooral uniek?

Odlo ondergoed met kubus structuur.

De naam Odlo Cubic komt van de unieke weeftechniek die gebruikt is. Deze weeftechniek zorgt voor een structuur die bestaat uit zeer kleine kubusjes (ongeveer 2x2mm). Deze kubusjes hebben 3 grote voordelen:

  1. De kleine holtes in de kubusjes houden lucht vast. Deze lucht neemt de lichaamswarmte aan en zorgt op deze manier voor een prettige isolatie.
  2. Door de kubusstructuur van het oppervlak zal het Cubic materiaal niet snel vastplakken aan de huid omdat het contact met de huid telkens wordt onderbroken. 
  3. Door de kubusstructuur is het oppervlak wat aan de buitenlucht bloot staat veel groter dan bij traditionele weeftechnieken. Hierdoor kan vocht en zweet zeer snel worden afgevoerd, waardoor de kleding super snel droogt (als je het al nat weet te krijgen).

Hoe werkt Odlo Cubic Light ondergoed?

Naast al deze functionele voordelen van de Cubic weeftechniek is er nog een ander voordeel: de Odlo Cubic kleding kan zeer goed als enkele laag gedragen worden. Het ziet er niet uit als ondergoed én de pasvorm is prettig sluitend. Dus niet superstrak, maar gewoon een beetje losjes op de huid. Ideaal dus voor wandelen, hardlopen of gewoon dagelijks gebruik.

Odlo Cubic Light is ideaal voor alle seizoenen.

Het materiaal voelt heel zacht aan op de huid en biedt zowel enige isolatie als zeer snel zweetafvoer. Hierdoor is het geschikt voor heel veel activiteiten in alle seizoenen. Op warmere dagen prima te gebruiken als enkele laag bij hardlopen, fietsen en wandelen (dus geen extra sportshirt nodig). En op frisse dagen kun je er heel makkelijk een fleecetrui of hardloopjack overheen aantrekken.

Het feit dat het materiaal bijzonder licht van gewicht is en een zeer korte droogtijd heeft, maakt Odlo Cubic ook ideaal voor vakanties waarbij niet teveel bagage kan worden meegenomen.

Detailopname van Odlo Cubic Light stof.

Wasinstructies Odlo Cubic Light ondergoed.
Odlo Cubic is het het snelst drogende Odlo materiaal, de kleding komt bijna droog uit de wasmachine. En even een handwasje op de camping of onderweg? Geen probleem! Even uithangen aan de lijn en het is in mum van tijd droog. Het Cubic ondergoed kan zelfs gewassen worden op 60 graden, en een droger is dus niet nodig. Om de ademende functie van het materiaal optimaal te houden adviseren we om geen wasverzachter te gebruiken.

Let op: het Cubic materiaal kan in de wasmachine beschadigen als het in aanraking komt met scherpe voorwerpen zoals ritsen of klittenband. Wil je dit wel allemaal combineren in één waslading, doe dan het Odlo Cubic ondergoed in een waszakje.

Odlo Cubic Light is dus zeer functioneel sportondergoed voor alle seizoenen en verkrijgbaar in zowel dames- als herenuitvoeringen. Absolute toppers in deze Odlo lijn zijn de shirts met korte mouwen en de boxers.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter