11/05/2016 - 00:42
Fietsonderbroek van Odlo, comfortabel fietsen

Comfortabel fietsen met een Odlo fietsonderbroek.

Fietsonderbroeken zie je, als het goed is, niet veel op de weg, want je draagt deze onder je normale kleding. Deze onderbroeken zijn nog niet bij iedereen bekend, terwijl ze een recreatieve fietstocht toch een heel stuk comfortabeler kunnen maken. Waarom zou je deze fietsonderbroek van Odlo moeten proberen?

Fietsbroek of fietsonderbroek? Welke van de twee is het beste?

Een fietsonderbroek is speciaal ontwikkeld om te dragen onder je normale kleding. Waarin wijkt een fietsonderbroek af van een normale fietsbroek?

  1. De pijpjes van een fietsonderbroek zijn iets korter, zodat er zo min mogelijk wrijving ontstaat tussen de onderbroek en de broek die je er overheen draagt.
  2. De zeem van de fietsonderbroek is iets platter, waardoor deze makkelijker onder je normale broek past.
  3. Het materiaal van de fietsonderbroek is dunner en ademt hierdoor beter, waardoor het prettiger fietsen is als je met wind tegen toch wat begint te zweten.

Ons advies is dus om vooral geen normale fietsbroek onder normale kleding te dragen, maar kies dan liever voor een fietsonderbroek.

Je draagt een fietsonderbroek direct op de huid.

De Odlo fietsonderbroek dient, net als alle fietsbroeken, direct op de huid gedragen te worden. De zeem in de fietsbroek is hier speciaal voor ontwikkeld: snel vochtafvoer, prettige demping en geen naden. Dus geen normale onderbroek eronder, want dit staat garant voor huidirritaties! Je kunt je voorstellen dat als je een onderbroek eronder gaat dragen dat de naden van deze onderbroek gaan irriteren én het zweet wat in je onderbroek blijft zitten kan geen kant op. Naden én zweet én beweging gaan niet goed samen.

Fietsbroeken (en dus ook een fietsonderbroek) dienen altijd zeer goed aan te sluiten op de huid zodat er zo min mogelijk wrijving of beweging kan ontstaan. Zorg er dus voor dat de zeem en de rest van de broek goed aansluiten en dat deze nergens te los zit. De pasvorm van de fietsonderbroek is normaal, dus u kunt het best uw normale kledingmaat bestellen. Twijfelt u tussen twee maten? Dan kunt u gerust de grotere maat nemen, het elastische materiaal zorgt ervoor dat de broek vrijwel altijd goed aansluit.

Een fietsonderbroek voor lange en korte fietstochten.

Dus, of u nu een lange of korte fietstocht op het programma heeft staan, de fietsonderbroek van Odlo is een goede keuze en zorgt voor een comfortabele fietstocht. Gaat u meerdere dagen fietsen? Dan raden wij u aan om 2 stuks aan te schaffen, zo kunt u telkens één broek aan en de andere broek wassen.

Klik hier voor de fietsonderbroeken van Odlo in zowel dames- als herenuitvoering.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter