Wat is zweetkleding?

Zweetkleding is ondergoed dat er op gericht is om je huid droog te houden door zweet van je lichaam weg te voeren. Je draagt zweetkleding direct op de huid en doorgaans heeft het ondergoed een strakke pasvorm.

Een zweethemd houd je huid droger dan een katoenen shirt

Om je lichaam droog te houden kun je het best strak ondergoed onder je gewone kleding of sportkleding dragen zodat het zweet van je lichaam snel in de kleding trekt. Neem geen ondergoed van katoen, maar een synthetisch materiaal zoals polyester of polyamide.

Synthetische materialen zijn als het ware allergisch voor zweet of transpiratievocht en daarin kan zweet maar moeizaam in achterblijven. Aangezien het niet de kant op kan waar je huid zit, zal het zweet snel aan de buitenzijde van het ondergoed terecht komen. Zo kan het worden opgenomen door de volgende kledinglaag, of direct verdampen in de buitenlucht.

Waarom zweet ik veel?

Zweten doen we allemaal. En ook nog eens altijd. Het maakt niet uit of je niets doet, het warm is, het koud is, je heel hard aan het sporten bent of gewoon lekker een dagje de stad in bent. Zweten doen we altijd en is ook nodig. Het zweet wordt gebruikt om je lichaam op de juiste temperatuur te houden.

Ondergoed dat zweet afvoert mag je huid nooit helemaal droog maken. Er moet altijd een laagje zweet op je huid achterblijven. Dit is nodig omdat je lichaam het zweet nodig heeft om zichzelf te kunnen koelen. Als je niet zou zweten, of je haalt 100% van het zweet van je lichaam, kom je serieus in de problemen omdat het lichaam oververhit raakt.

Niet alleen sporters hebben behoefte aan anti-zweet ondergoed

Naast technische sportkleding is er ook ondergoed verkrijgbaar dat je kan dragen onder je gewone kleding. Sommige mensen zweten overmatig en hebben heel de dag last van natte oksels, een nat zitvlak of een natte rug. Ontzettend vervelend natuurlijk, want je kan niet even tegen je lichaam zeggen dat het moet stoppen met het produceren van zweet.

Een zweetshirt onder je overhemd

Daarom is het dragen van sneldrogend ondergoed onder je gewone kleding een goed idee als je last hebt van overmatig zweten. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar en je zal merken dat het veel fijner is om een zweetshirt onder je overhemd te dragen als je naar kantoor gaat. Je overhemd plakt bij lange na niet zo aan je lichaam en je huid voelt gewoon veel droger aan.

Wanneer draag je anti-zweet ondergoed?

Wanneer je gaat sporten, of als je een lange wandeling gaat doen, of wanneer je naar kantoor gaat of als je lang moet reizen draag je als eerste laag een goed zweethemd of een zweetshirt. Het helpt je om je huid droger te houden en dat voelt wel zo fris. Zeker als je nog een hele dag op pad moet.

Wanneer draag je anti-zweet kleding?

Je kan een zweethemd of zweetshirt de hele dag dragen, het hele jaar door. Bedenk wel dat dit ondergoed niet gericht is op het warm houden van je lichaam, maar vooral op het droog houden van je huid. Ook helpt goede zweetkleding je lichaam met koelen. En dat is vooral in de zomermaanden erg prettig.

Bestaat er zweet ondergoed dat voorkomt dat je gaat zweten?

Die vraag krijgen wij vaker en helaas bestaat dat niet. Er bestaat geen ondergoed dat voorkomt dat je gaat zweten. Je lichaam heeft het zweet gewoon nodig, alleen zijn sommige lichamen een beetje in de war en produceren ze meer transpiratievocht dan je kan verwerken. Een goed zweetshirt kan je daarbij helpen.

Wil je meer informatie over het ondergoed dat zweet afvoert, of heb je er nog vragen over, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag aan het beste zweetshirt.